Sveriges sista blogg

Av mig, om mig, för mig... eller låter det för självupptaget?

Und so weiter

Publicerad 2011-03-23 21:12:05 i Allmänt

Idag när jag satt på bussen på väg hem från skolan tänkte jag att jag skulle skriva så här i bloggen:

Hör ni? Hör ni ljudet? Nej, det är väl klart att ni inte gör, men inte för att ni inte är här. Det är för att det inte hörs någonting. Inget sporadiskt tangentbordsknappande. Inga djupa suckar och tunga utandningar. Inga fotsteg från någon som vandrar in till sin syster och driver med vilken tv-serie hon just nu tittar på för att själv slippa sitta vid sin laptop. Är det inte det vackraste icke-ljud ni någonsin inte hört? Att inte höra ljudet av mig när jag skriver examensarbete.

Så hade jag tänkt skriva men sen fick jag ett mail med feedback från min lärare och jag kunde inte låta bli att fippla lite med arbetet ändå.

Idag råkade jag göra ett berg av pannkakor till middag. Hur man råkar göra ett berg av något? Kan hända vem som helst.
Jag började med att hälla upp 8 dl mjöl och det var inte förrän jag redan hällt i mjölk som jag insåg att det var dubbelt så mycket mjöl som jag skulle ha. Svårt att separera mjöl och mjölk när man har börjat blanda så jag fick helt sonika göra extra många pannkakor. Ve mig, ve mig!

Pink is the colour of passion

Publicerad 2011-03-17 22:36:15 i Allmänt

Idag funderade jag över en sak. Det är säkert många som har tänkt på det här förut men det har inte riktigt slagit mig förrän nu.

Min syster satt framför datorn och sjöng på Whitesnake's "Here I Go Again".
Vi hade en kort diskussion innan vi kom fram till att det var just Whitesnake's låt. Jag nämnde att jag tyckte att det var roligt att Whitesnake och Rainbow lät så lika under 80-talet eftersom båda banden innehöll medlemmar från Deep Purple (poäng till den som redan ser vart jag är på väg här). Min syster var mindre road. Det är hon ofta när jag skämtar. Kanske för att det inte är lustigt utan snarare väntat.
Jag började fundera vilka Purple-medlemmar som var med i de båda banden.

Jag kom fram till följande:

Deep Purple - Whitesnake
David Coverdale
Ian Paice

Deep Purple - Rainbow
Ritchie Blackmore
Roger Glover
Jon Lord

Sedan sattes de dammiga kugghjulen igång. Dio sjöng i Rainbow ett tag. Sedan gick han till Black Sabbath. Trummisen i Rainbow, Cozy Powell gick till Whitesnake och senare även Black Sabbath (Här har jag givit upp motståndet och hängett mig till en stunds wikipediande). Jag kollade in band och medlemmar tills jag fick fram följande:

Rainbow - Black Sabbath
Dio
Cozy Powell
Ian Gillan

Rainbow - Deep Purple
Joe Lynn turner

Rainbow - Midnight Blue
Doogie White

Black Sabbath - Rainbow
Bob Daisly

Deep Purple - Black Sabbath (och ett sammarbete med Red Hot Chili Peppers-medlemmar)
Glenn Hughes

Om ni fortfarande inte ser vad jag är ute efter så får ni 15 sekunder på er att kolla igenom igen och komma på det.
Såja, nu är vi alla med. Då säger vi det alla tillsammans:
Vad är grejen med den här musikerna och band som har färgrelaterade namn?

Som en avslutande kommentar så är det fortfarande väldigt roligt att Ian Paice är trummis. Han hade ju inget val stackarn...

Riktigt avslutande så har jag här en hälsning från Adam Savage till Malin:



Krya på sig och bli frisk snart!

Du kan vara rubrik

Publicerad 2011-03-16 22:21:06 i Allmänt

Nu är det nog dags för en uppdatering. Det var ett tag sedan och anledningen är examensarbetet. Mycket har fått stå åt sidan på senaste tiden. Jag vill tacka min trogna läsare som har varit inne och kollat min blogg nästan varje dag, vem du nu är, det värmer mitt hjärta.

Som du säkert ser så har jag ändrat bloggens utseende nyligen. Saknas bara lite animerade .gif-bilder på roterande stjärnor eller något liknande så ser den precis ut som en hemsida från 90-talet.

Mhm... Vad ska vi avhandla idag?

Såg alldelles nyss en reklam för gladiatorerna. Jag älskade American Gladiators när jag var liten. Jag har ett härligt barndomsmine av att äta en supercornetto (klart bästa glassen, vad hände GB, vad hände?) framför det programmet en sommarkväll. Det skulle vara riktigt roligt att få pröva de där grenarna. Mest av allt lockar nog hinderbanan, jag har alltid velat pröva den ända sedan jag var liten.

Min stationära dator har varit hemma från verkstaden i två veckor nu, utan att gå sönder. Det är första gången den har varit hemma så länge sedan mitten av november. Äntligen verkar det som den har fixats.


Min syster har en tendens att lägga kläder omkring sig. Det kanske låter fånigt att gnälla över en sådan liten sak. Det är det också. Fånigt och väldigt onödigt. Men när har jag någonsin låtit det stoppa mig förut?
Det här möttes jag av när jag kom hem från praktiken:



Vidare såg jag detta:



Vad som mötte mig direkt efter det? Gissa.



Som avslutning, en härlig strump- och plastpåse-kombo:



Strumpor, strumpor, strumpor.
Det mest fascinerande är nog att det ligger udda strumpor på helt olika platser i lägenheten. Hur hamnar de där? Växer de upp ur golvet som någon sorts svampar? Eller är det damråttorna som flyttar på dem på natten när vi sover? Men vad viktigare är, varför tog GB bort supercornetto?

Disclaimer: The opinions expressed here are the views of the writer and do not necessarily reflect the views of... er... Well, of the writer I guess.

Publicerad 2011-03-06 21:44:19 i Allmänt

Jag satt och skrev ett blogginlägg i fredags kväll. Jag satt på tåget från Eskilstuna till Stockholm. Precis när tåget kommer in till centralen och jag trycker på uppladdningsknappen så har min kontantsurf tagit slut och det blir ingen uppdatering. När jag kom hem var det sent och jag orkade inte fixa med bloggen. Nu när jag har tagit mig för att skriva ett inlägg så vill jag inte bara ta bort det utkast som faktiskt var sparat, så nu tänkte jag att ni får låtsas att det är fredag kväll. Jag ska ge er lite kontext. Luta er tillbaka och föreställ er följande:

Du har kommit hem från jobbet/skolan, ätit en god middag och avnjutit en underhållande och stimulerande timme framför På Spåret, ditt favoritprogram i det eminenta statliga televisionsutbudet. Du tänker att bara en sak kan ge en sådan toppenkväll ett värdigt avslut och sätter dig framför datorn för att surfa in på din favorithemsida, det bästa det världsomspännande datornätverket internet har att erbjuda. Ja, jag vet nog vad du gillar. Och sedan, precis när du tröttnat på att gilla statusuppdateringar på Facebook och du känner att sömnen håller på att ta överhanden kommer du på att du lika gärna kan kolla in min blogg och se om det har kommit någon ny uppdatering innan du knyter ihop säcken för dagen. Då ser du det här inlägget:

Sitter på tåget på väg hem från Eskilstuna.
Jag är väldigt nöjd med min praktikperiod och det kändes tungt att ta avsked från alla på tolkcentralen.
Jag har inte haft något ont att säga om Eskilstuna fram tills ikväll. Det visar sig att jag hela den här tiden, utan att veta om det, har befunnit mig i en ociviliserad håla. Efter klockan 9 på en fredagkväll finns det ingenstans att köpa godis i Eskilstuna centrum! Barbarer! Efter att ha flängt runt en stund med väskor och allt fick jag konstatera att till och med pressbyrån är stängd och att selectamaskinen vägrar ta emot mina mynt. Tydligen ska socker och färgämnen inhandlas i dagsljus i den här staden...

Såg den här bilden på Svt-text innan jag åkte:



En reform inom det svenska rättsväsendet i antågande måntro?

Grack! Oblagh!

Publicerad 2011-03-01 20:20:07 i Allmänt

Imorse gick jag upp tidigt för att skriva på mitt examensarbete. Vet inte om det var min bästa idé. Tröttnade på att försöka formulera mig och började skriva i dialogform istället.
Så här blev resultatet:

-Jaha, ja. Det tycker du är rimligt. Skulle du kunna motivera varför du tycker det är rimligt att utan bevisning anta att två skilda språk skulle innehålla samma drag?
-Tja, till att börja med är båda språken naturliga och visuell-gestuella. Det antyder att båda kommer att utnyttja ett hemisfäriskt teckenutrymme framför talarens kropp (utilizing 3d space). Vidare finns det dokumenterat i SOU 2006:29 (Ahlgren och Bergman, 2006) att kropps- och blickriktning i samband med rolltagning används i narrativ återgivning av händelser. I samma artikel refereras även språkliga drag som sammanfaller med Lawrence describe – then do.
-Okej, det var två, men är det rimligt att fortsätta utgå från att alla finns? Dessutom är det väl inte så övertygande med 3d space om du nu hävdar att det är universellt för visuell-gestuella språk? Den förväntar man sig i så fall i alla sådana språk, men det samma gäller inte för de andra.
-Men ge dig nu för fan! Jag är rätt säker på att de Bergman diskuterar upprepningar (reiteration) av frågeord i Anteckningar till syntaxföreläsningar
(årtal) eller någon annan av de artiklarna. Hon nämner också att pronominella subjekt kan dupliceras. För de övriga så har jag inget förutom empiriska bevis men nu får det väl ändå vara nog.
-Okej, inte helt övertygad. Det låter lite ovetenskapligt tycker jag.
-Det var ett jävla tjat!

Jag skulle i alla fall läsa fler vetenskapliga artiklar om de var skrivna så här.
Vad var det nu Jonas sa om att inte lägga för mycket vikt vid vissa saker?

Nu lite bilder.

Vi börjar med en bild till Stina:




Och så en härligt ärlig skylt vid sidan av vägen till Gnesta.



Om

Min profilbild

Stefan

Om du läser min blogg så är chansen rätt stor att du redan känner mig. Uppdateras sporadiskt, ofta intensivt en kort period följt av en längre tids overksamhet.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela