Sveriges sista blogg

Av mig, om mig, för mig... eller låter det för självupptaget?

Uppdatering Gargantua

Publicerad 2011-10-16 00:05:43 i Allmänt

Ett år har gått sedan jag startade den här bloggen. 88 stycken inlägg har det blivit sedan oktober förra året. Jag startade den lite som ett utlopp för tankar som slog mig under vardagen och speciellt under de två månader jag var bortrest i Halland respektive Sörmland på praktik var det särskilt användbart då jag fick synnerligen mycket tid för mig själv. När den här årsdagen började närma sig funderade jag en del på att lägga ner bloggen. Det tilltalade mitt sinne för symmetri att avsluta precis ett år efter att jag startade. Till slut har jag dock kommit fram till att jag ska fortsätta skriva tills vidare. Vi får se hur det blir, vi tar en dag i taget vi tar det som det kommer allteftersom det utveklar sig, en match i taget, bollen är rund, bättre en skog i handen än en liten tuva i skogen o.s.v.

Massor att skriva om nu.

I onsdags såg jag Red Hot Chili Peppers i Globen. Det var sittplats men det fungerade ganska bra att stå hela konserten ändå. Det fanns ganska gått om plats att dansa runt på. Jag saknade John och låtar från Californication en del men sånt får man leva med.

Idag (började skriva det här på 15/10) besökte jag tillsammans med några kollegor Boda Borg. Det är ungefär som fångarna på fortet, fast istället för en fängelsborg på en ö i Atlanten så ligger det i ett gammalt lägenhetshus i Oxelösund. Mindre exotisk kanske, men till dess försvar desto mer tillgängligt för oss. Vi delades in i tre lag som skulle springa runt i olika banor bestående av rum fyllda med intellektuella och fysiska utmaningar. Alla kämpade tappert för att ta sig igenom de olika rummen och vi hade riktigt roligt trots en del skrubbsår och bulor. Jag skulle gärna göra det igen. Mitt lag kom på en hedervärd tredjeplats för er som undrade.
Efter avklarade banor belönades laget med stämplar.



Dessutom är ju Thunderclash tillbaka med ett nytt album, Bits to the Wall.



Jag är lite nyfiken? Kan ni läsare se säga vilket album (och artist) omslaget är snott ifrån?
Baksidan informerar om var originalstyckena kommer ifrån:



Som ni ser innehåller den här skivan inte bara spelmusik utan även musik från film och serier.
Ronja-spåret är riktigt härligt.
Den här skivan innehåller till skillnad från föregångaren Nostalgic Pleasure låtar vars originalmusik jag inte har hört eftersom jag inte har spelat Symphony of the Night, Conker's Bad Fur Day eller Soul Blazer. Däremot är Turtles in Time och Act Raiser två av mina favoritspel till SNES och jag har alltid tyckt mycket om musiken i dem. Det känns mer och mer som om Thunderclash stalkar mig i hemlighet för att ta reda på speltitlar vars musik jag älskar för att sedan göra covers på dem i en musikstil jag lyssnar på.
Sammanfattningsvis så är det ännu ett fantastiskt album. Smakprov i form av ett medley från Turtles in Time:

House of Pain

Publicerad 2011-10-08 01:20:37 i Allmänt

Jag har en fascination för frisörsalonger, så nu tänkte jag återigen skriva lite på det ämnet.
Jag skrev någon gång här på bloggen att jag tror att Ringvägen har flest frisörsalonger av alla gator i Stockholm. Det var ett projekt jag har hoppats kunna utreda någon gång i stil med Birger Jarlsgatan 86-mysteriet.
Möjligtvis borde man räkna ut hur många fsalonger det finns i proportion till gatans längd.

Det roligaste med frisörsalonger är deras namn. Jag tror att jag har berättat om leken där man ska försöka hitta en frisörsalong vars namn inte är en ordvits på frisörtemat eller ett egennamn. Det är svårare än det låter.

Nu har jag hittat en ny favorit.
På Torsgatan ligger en frisörsalong.
Den heter Magica de Sax. Är det inte ett underbart namn? Visst måste det vara en referens till Magica de Hex? Alltså trollpackan som bor på Vesuvius sluttning i Kalle Anka.
Tror nästan att jag måste gå dit och klippa mig nu.

He'd like to come and meet us, but he thinks he'd blow our minds

Publicerad 2011-10-02 00:02:29 i Allmänt

Nu var det ett tag sedan jag skrev ett blogginlägg så här får ni ett inlägg för att känner en skyldighet att skriva något.

Idag besök jag och Madde Tekniska Museet. Huvudattraktion var NASA - A Human Adventure, men även cino4, uppfinningsavdelningen, Älskade telefon och leklabbet besöktes.

Vi såg en månbil.



I leklabbet visade vi barnen var skåpet ska stå med såväl konstnärliga talanger...



...som arkitekurellt snille.


Vi nådde strecket som var märkt "omöjligt".

Vi såg "En rymdresa" på cino4. Vi skakades runt, såg lite halvdan 3D, fläktades med luft och under frågetävlingen i mitten av filmen delade vi en svarsdosa och jag förstörde resultatet genom att trycka på fel knapp, oops!
Mycket trevlig dag.

Lite saker om tv-hösten:
-Jag var inte så imponerad av öpnningsavsnittet på Communitys tredje säsong men det andra avsnittet var definitivt av en högre kaliber.
-Blö för väntan på säsong 2 av Game of Thrones nästa år. På tok för lång tid.


Och en till sak från NASA-utställningen, faktisk Moonboot!

Om

Min profilbild

Stefan

Om du läser min blogg så är chansen rätt stor att du redan känner mig. Uppdateras sporadiskt, ofta intensivt en kort period följt av en längre tids overksamhet.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela