Sveriges sista blogg

Av mig, om mig, för mig... eller låter det för självupptaget?

Skriv en rubrik själv då om du tror att det är så jävla lätt!

Publicerad 2010-10-31 20:34:53 i Allmänt

Sådär nu var helgen äntligen över, snart dags att tolka igen!
Det regnar nästan varje dag här Halland. Tror att jag har sett solen två gånger på två veckor. Jag har hamnat i Burmecia (precis, googla på du).

Orden "röd" och "död" på några språk:
Svenska, Röd - Död
Engelska, Red - Dead
Tyska, Rot - Tot
Jag kom att tänka på att de rimmar på alla språken. Sånt tycker jag är roligt. Men är det någon som vet något annat språk där dessa två ord rimmar? Några germanska har det säkert så.


Nu några härliga bilder! Ingen fråga den här gången. En snöskulptur jag och Malin (http://www.safholm.com/) byggde under socialpsykologiveckan på Väddö i vintras.





Frid och fröjd tills på kvällen, då han fick liv!



WoooOOoooOOOooo! Happy Halloween!

Underkasta er den mäktiga rubriken!

Publicerad 2010-10-30 17:45:00 i Allmänt

Idag var första dagen sedan praktiken började för två veckor sedan som jag inte har haft några uppdrag. Hade ett uppdrag på söndag men det blir inte av så det här har blivit en ledig helg.
Först kändes det lite jobbigt att inte ha något att göra (nej, examensarbetet räknas inte).
Sen upptäckte jag att det i torkrummet i huset där jag bor stod en sådan här:



Bildfrågan från förra inlägget, vad menas med den här:



Svaret är ganska tydligt och följer en tidigare formel, vi vänder på bilden och ser genast att det är en skylt för att meddela att här finns det flamberad mat.



Har ingen ny bild för tillfället. Kanske senare. Åh, se inte så ledsna ut det blir nog fler bilder ska ni se.

Detta är en rubrik

Publicerad 2010-10-28 21:57:00 i Allmänt

Tolkning är nog det bästa uppfinningen sedan skivat bröd.

Idag har jag besökt Ullared. Nu har jag aldrig sett tv-programmet så jag visste inte vad som väntade. Orten i sig ser ut som vilken anna liten ort som helst här i Halland, något villaområde, ett centrum med en rondell (det är ungefär här som varuhuset Gekås kommer in i bild och springer runt och låter som hackspetten i Kalle Anka på julafton).
I alla fall traskade jag in på Gekås och jo, stället var stort. Att kassan närmast ingången var numrerad 60 säger väl något om hur mycket kunder de förväntar sig. Och ja nog var det rätt billigt så jag passade på att handla schampo och godis.

Något jag har tänkt på under senaste tiden är hur jag är väldigt förtjust i vissa ord och språkliga företeelser, varav några jag använder ytterst frekvent i den här bloggen.
Liten lista:
- Dock, ett litet ord som jag inte tror att jag använder så mycket i tal men som i skrift dyker upp desto oftare.
- Traska, använder jag i talspråk mer än skrift. Jag har upptäckt att jag gärna väljer detta ord istället för att säga t.ex. gå, vandra, spatsera, promenera (är spankulera ett annat ord för traska eller har jag bara hittat på det ordet?)
- Små kommentarer på min egen text i parenteser, detta har nog inte undgått någon. Jag älskar att sätta in parenteser med små kommentarer. Det är bara något i det som ger mig känslan av att jag håller ett samtal med någon om texten samtidigt som jag skriver den.

Oj, det blev visst en text idag också. Nu över till bildtävlingen. Förra gången frågade jag vad som menades med den här bilden:


Eftersom det inte finns någon förklaring till bilden så kan jag bara anta att det mest logiska svaret är det rätta. Alltså Roberts förslag om att det är reserverat för James Bond. Belöning utlovas, men tid, plats och uttryck hemlighålls tills vidare.

Ny bild, ännu en skylt med kryptiskt budskap. Lite suddig eftersom tåget hade den dåliga smaken att gunga när det åkte sig. Vad menas med den här:

The truth may be out there, but the lies are all in your head

Publicerad 2010-10-26 21:29:00 i Allmänt

När jag nynnar på "when the saints go marching in",  då känner jag instiktivt att jag vill fortsätta med strofen "då vill jag vara i Arkhangelsk". Vad säger det om mig?
Jag har även en Tysklandsfäbless av liknande karaktär. I skolan har vi vid olika tillfällen ägnat oss åt improvisationsövningar då man ska försöka att säga det första man kommer att tänka på eller förklara att saker som någon frågar är något annat än de är. I alla sådana övningar dyker alltid Tyskland tidigt upp i mitt huvud och återkommer med ganska hög frekvens.

Utanför tankarna i mitt huvud, ute i det ni nog känner till som den "riktiga" världen så är jag på praktik i Falkenberg. Det börjar kännas rätt vant att bo här och åka på olika uppdrag på dagarna och låta bli att jobba med examensarbetet på kvällarna. Tror att det är positivt, tror att jag kanske kan bli mer avslappnad både på uppdrag och annars.

Bilddags!

Frågan var vad som var fel på bilden av pingvinen.
Det var lite knepigt, man var tvungen att tänka utanför den proverbiala (ja, det är ett ord) lådan.
Svaret är alltså att pingvinen är upp och ner.



Ny bild! Jag har varit och åkt tåg och tagit lite bilder på skyltar så nu får ni berätta vad skyltarna betyder.
Först ut är den här, sittandes ovanför ett dörrpar.

[insert clever header]

Publicerad 2010-10-24 21:54:58 i Allmänt

En vecka har gått av praktiken, endast tre återstår. Nu känns det plötsligt som om den här veckan har gått väldigt fort... Hinner nog ändra mig om det under de kommande veckorna.

Något som jag vill koppla till Saras "saker-som-behöver-andra-saker-för-att-bli-bättre" (härmed förkortat SSBASFABB) är yoggi yoghurt. De har en tendens att lansera ny produkter som har mindre tillsatt socker eller mindre fett. Idag såg jag reklam för "yoggi fri". Namngiven så för att den är fri från tillsatser. Okej, så långt är vi med. Men nu är det ju så att yoggi fortfarande har kvar sina originalprodukter och bara lägger till fler varianter. Varför inte sluta tillverka de sorterna med tillsatt socker och andra tillsatser? Istället för ett sortiment med varierande fett-, socker- och tillsatshalt kan de lansera "Yoggi ULTIMTE!" som kombinerar avsaknaden av fett, socker och tillsatser. Kan man förresten kombinera avsaknader av saker?
Om någon på Arla läser det här (sluta skratta, det är inte omöjligt) och bestämmer sig för att sno min idé, kom ihåg var ni såg det först!

Så har vi en bild som förklarar betydelsen av skylten jag bad er förklara för någon dag sedan (plus lite skön produktplacering)



Och så har vi en ny bildfråga! Den här är lite svårare, vad är det för fel på den här bilden? Kom igen, var inte blyga!

Som vanligt är det inte killen i filmen som skrivit blogginlägget

Publicerad 2010-10-22 21:12:15 i Allmänt

Tjolahej! Nu var helgen här. Inte för att det ändrar något, ska fortfarande iväg på tolkuppdrag på dagarna och sitta själv vid datorn eller böckerna på kvällarna.
Idag uppevde jag för första gången att någon på riktigt pratade engelska för att försöka kommunicera med en döv person. Till den gamle mannens försvar så insåg han nog inte alls att det var en döv person han talade med utan trodde nog att det var en person med dålig svenska. Fast det kanske inte riktigt är till hans fördel?

En liten fågel (http://badfrog.blogg.se/) viskade en betraktelse i mitt öra häromdagen.
Varför gör man saker för att sen säga att den blir bättre med andra saker. Exemplet här är ballerina kladdkaka som skall doppas i mjölk för bästa smak. Varför gör man inte produkten så bra som möjligt direkt?
Jag skulle vilja lägga till exemplet Nintendo Wii här. Närmare bestämt Wii Motion Plus. Här är ett tillbehör som gör att Wii-kontrollen får 1-1 rörelsekänslighet. Som en viss Yahtzee Croshaw uttryckte det: "it only took three years for the fucking thing to do what it was always supposed to do". Får mig nästan att känna mig dum som äger två stycken... Men bara nästan.
Men svaret är förmodligen det det brukar vara: det är billigare att göra en produkt som konsumenten sedan måste kompletera själv än att göra den färdiga. Om man sedan kan sälja produkten för samma pris som man skulle ha gjort om den var komplett, yay!

Nu blir det tävling!
Jag visar en bild och ställer en fråga om den och så får alla mina tusentals läsare (Tyst, det har jag visst det!) svara i kommentarer.

Vad betyder den här skylten?

Viskan, lagan, hyundai och suzuki

Publicerad 2010-10-21 18:54:00 i Allmänt

Har ni tänkt på att varje gång man ser en sån där gigantisk boaorm på bild så är den några män som står och håller den i famnen. Jag misstänker att ormen manipulerar människorna genom att vara så stor så att människorna vill lyfta den och ta en bild. Den gör detta med syftet att människorna skall flytta på den så att den ska slippa ta sig runt själv. Har ni sett en jätteboa ta sig någonstans för egen maskin någon gång?

På praktikfronten så flyter det på, jag spenderar nästan mer tid i Halmstad än i Falkenberg. Börjar dock känna mig lite ensam på kvällarna. Någon som har lust att titta förbi?

Jag har ju kameran med mig hit så jag har lite bilder att dela med er!
Först ut är den här bilden jag tog precis när jag kom till Falkenberg. Jag vandrade i i gamla stan och tänkte "kära jisstaness så pittoreskt, detta måste å det snaraste förevigas med min fotograferingsapparatur!"



När jag sedan fick se mitt rum så möts jag av den här tavlan:



Så nu vill jag att alla skrockar lite smått för sig själva åt detta ofantligt lustiga sammanträffande... Jag tyckte i alla fall att det var roligt...

Nu över till monster nummer två som jag stött på här i Falkenberg, det första var bockhuvudet i hallen i huset där jag bor. Detta andra monster är den här DRAKEN!



Va?, vadå ser bara några träd i vattnet? Jag fick fly för livet efter att ha fotograferat den! Jag undslapp med nöd och näppe med livhandken i behåll! Nåja, som tur är hann jag faktiskt ta en bild i superhög upplösning där man ser draken lite tydligare. Den ska nog tysta er klentrogna tvivlare:



Ja, inte är det lätt att vara tolkpraktikant inte...

Farväl tolkenberg! eller Jag är trots allt på västkusten

Publicerad 2010-10-19 17:49:11 i Allmänt

Jag tänkte börja med att slänga in en betraktelse jag har haft på lager ett tag.
Du slår på tv:n. Du ser att det är 2½ Men. Du tänker att det går ju att kolla på. I den här situtationen, har det någonsin varit ett annat avsnitt än det med O, o, o, o-Oshikuru-sången?
Visas det några andra avsnitt än just det? Hade inte de svenska kanalerna råd att köpa mer än ett avsnitt?
Och än mer förbryllande: varför tittar jag fortfarande på det när det dyker upp?

Ja, nu är det alltså dags för ett nytt inlägg då jag har letat upp en internetanslutning på biblioteket i Falkenberg. Trodde att det skulle vara lätt att klara mig med internet bara någon gång i veckan men tänk så fel man kan ha!
Jag befinner mig i Falkenberg för en fyra veckor lång praktik på tolkcentralen här. Så nu blir det tolka av!
Jag har fått ett vänligt mottagande av tolkarna här och jag tror att det kommer bli en bra praktik!
Det blir tolkningar i Falkenberg men också flera andra orter i Halland.

Håll hårt i hatten nu kära bloggsfärresenär, för nu kommer det att bli visuellt värre med hjälp av bilder i bloggen!

Vad jag äter till middag undrar ni?
Ja, vad tror ni?




Kan också upplysa om vad som möter mig när jag går ner för att äta frukost på morgonen.

Den här! (eller "denna" som de falkenbergska infödingarna skulle ha sagt)


Morgonstund har svinläskigt uppstoppat bockhuvud i mund!

Ack, du sköna nya värld

Publicerad 2010-10-15 21:00:20 i Allmänt

Välkommen till min blogg, här kan du följa mig när jag utforskar den spännande nya världen som finns här på det världsomspännande datornätverket Internet!
Va? Vadå ingen tycker internet är nytt och spännande längre?
Jaha okej då kan jag väl berätta om hur mina solrosor mår, vad mitt barn har sagt för tokroligt i veckan eller precis hur mycket jag ser fram emot fredagsmyset framför doobiboo, Balubaa, Chumbawamba und so weiter!

Ojoj, så raljerande man kan vara. Nej, jag har inga barn... och inte några solrosor heller för den delen. Jag har som sista person i det här landet bestämt att det skulle vara roligt att skriva om mina tankar på internet. Delvis för att jag på avstånd har slängt avundsjuka blickar på mina klasskompisars bloggar och tänkt att nog är gräset lite grönare på deras sida. Delvis också för att min flickvän uppmuntrat mig när jag sagt något jag tänkt skulle kunna passa på en blogg.

Jag vet inte riktigt hur innehållet kommer att se ut. Jag har tänkt att jag ska försöka skriva ner lite av de tankar som jag får under dagarna och kanske lite om vad som händer i min vardag. Jag har väl tänkt fixa lite mer med presentation, utseenden och bilder och sådär.
Så om ni vill läsa min blogg så kanske ni kan få komma med på en utforskande resa i alla fall, till min tankevärlds fantabulösa domäner!

Då börjar vi då:

-Tierp är en ort jag brukar passera när jag åker från Stockholm till Gävle, låter inte det som en ort som borde ligga i Norrland? Namnet låter liksom norrländskt...

-Kanelbullens dag gick av stapeln för ett tag sedan. Jag är en aning skeptisk mot detta tilltag eftersom jag starkt misstänker att de finns mer än en kanelbullens dag varje år. Jag tycker den förekommer oftare än bara årligen. Något att fundera över.

Okej, det var inledningen till bloggen, vi får väl se om det är någon som läser den. Om inte kanske jag skriver den i alla fall.

Om

Min profilbild

Stefan

Om du läser min blogg så är chansen rätt stor att du redan känner mig. Uppdateras sporadiskt, ofta intensivt en kort period följt av en längre tids overksamhet.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela