Sveriges sista blogg

Av mig, om mig, för mig... eller låter det för självupptaget?

There is only what you bring with you

Publicerad 2013-02-23 15:09:59 i Allmänt

Är det bara jag som har tänkt på att alla jedi i Star Wars gärna gör saker mer teatraliskt dramatisk än det behöver vara eller ens borde vara?

Det jag tänker på är att de uppenbarligen har någon form av reglage för hur snabbt de vill tända sina ljussablar. När Obi-wan möter Vader i episod IV väljer han att låta sin ljussabel växa långsamt. När sedan Luke möter Vader i episod V tänder han sin förhållandevis snabbt medan Vader den här gången väljer det långsamma sättet. Däremot visar Vader i episod VI att han mycket väl kan tända sabeln snabbt när han blockerar Luke från att hugga kejsaren. Det finns säkert fler exempel.

Min fundering är alltså varför man bygger in den här funktionen i ljussablar istället för att bara ha det snabba sättet. Ser inget annat syfte med det långsamma sättet än den dramatiska effekten.

En till fråga som uppstår är hur de faktiskt reglerar hur fort det ska gå? Vad jag kan se så har ljussablarna bara en knapp, typ on/off-stuk.

 

Var det bara jag som har tänkt på det?

Då så kan ni väl snälla försöka läsa det där stycket igen utan att fundera om sabel är en metafor för penis, okej?

 

We don't do requests

Publicerad 2013-02-19 17:11:00 i Allmänt

Såatte...
Gick på The Darkness på Tyrol i lördags. Riktigt grym spelning!
Såg dem senast i globen i augusti när de var förband åt Lady Gaga och har längtat efter att få se dem som huvudakt igen sedan dess.
Vi (jag, Stina och Tobbe) kom till Tyrol bland de först i kön och stod precis bakom dem som stod lutade mot staketet. Det hände massor med oväntade grejer, till att börja med var vi lite tagna av att Stina var av medellängd tills vi insåg att det var för att det faktiskt var en majoritet tjejer i rummet. Inget vi är vana vid på konsert.
Mer för oväntade saker?
 
 -Under ett nummer kliver Justin Hawkins fel och ramlar ner mellan scenen och staketet och blir liggande ett tag innan han får hjälp upp av vakterna. Han verkar dock ha klarat sig utan skador och fortsatte konserten.
 
 -När de startar Get Your Hands of My Woman så pekar Justin rakt på Tobbe en genom introt.
 
 -Stina fångar Dan Hawkins plektrum i sin urringning.
 
När Justin leder lite allsång med frasen motherfucker från Get Your Hands of My Woman stannar han upp och äsger att något verkar sjunga lite fel. Jag räcker upp handen varpå han sätter igång med att försöka lära mig hur det ska vara. Han tystar resten av publiken och ber mig sjunga. De först tre försöken evnisas Tobbe med att stå bredvid mig och sjunga han med, till Justins stora förtret. Till slut får han tyst på Tobbe och skickar micken till mig. Just detta förevigas i film av Stina.
 
 
Har aldrig varit gladare över min totala brist på talang som sångare!
 

Om

Min profilbild

Stefan

Om du läser min blogg så är chansen rätt stor att du redan känner mig. Uppdateras sporadiskt, ofta intensivt en kort period följt av en längre tids overksamhet.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela