Sveriges sista blogg

Av mig, om mig, för mig... eller låter det för självupptaget?

Mrs Sleepyhead

Publicerad 2012-05-24 22:03:28 i Allmänt

Var på grym konsert för ett tag sedan. Såg Marie Lalá på Underbara Bar.
För alla er som förtvivlat eftersom ni missade det så har frälsningen kommit. Låtarna finns inspelade och upplagda på youtube. Tänkte länka till två av dem:



Ett öga för ett för öga

Publicerad 2012-05-22 22:12:25 i Allmänt

Jag kan omöjligen vara den enda som gjort följande reflektion, men när har det stoppat mig förut?
Jag har i alla fall tänkt på hur Radiotjänsten försökt ändra sin framtoning sedan jag var liten.

Idag ser reklamer från Radiotjänsten ut ungefär så här.



När jag var ung, på 90-talet, så var deras marknadsföring en aning mer iögonfallande.

The Ascent of Man

Publicerad 2012-05-12 16:18:17 i Allmänt

Idag bjuder jag på ett litet videoklipp. Det blir en gammal goding. Det är mitt barruppträdande från SSIF:s höstuppvisning -08.

Mer!

Publicerad 2012-05-07 22:16:01 i Allmänt

Fler bilder jag tagit.

Från anslagstavla på GIH.


Vilket är det? BK eller KB? Kanske rentav KBK eller KBBK?


På dörren till ett omklädningsrum i åkeshovshallen informeras jag om hallens djurbestånd.

Nostalgi-tv

Publicerad 2012-05-06 15:33:08 i Allmänt

Jag har på senste tiden återstiftat en gammal bekantskap från 90-talet. Jag har lyssnat en hel del på bandet Lok. Den låt jag minns bäst är Lok står när de andra faller.



Att återuppleva låtarna från skivan Naken, blästrad och skitsur fick mig att tänka tillbaka på ett mycket nostalgiskt vis. Jag mindes ett tv-program från sena 90-talet. Programmet Voxpop.
Voxpop var ett av mina favoritprogram. Det gick ut på att de visade tio stycken musikvideor som tittarna sedan fick ringa och rösta på. De fem som fick flest röster fick vara med nästa vecka också men max  tre veckor i rad. I slutet av säsongen tävlade säsongens alla vinnare mot varandra.
Voxpop var nog veckans viktigaste program för mig. Genom det programmet upptäckte jag många artister jag fortfarande lyssnar på.
Idag har jag en musiksmak som i huvudsak är orienterad mot hårdrock och metal. Det började med Voxpop när jag, efter att ha sett Metallicas The Memory Remains och The Unforgiven II i Voxpop, köpte ReLoaded. Efter den skivan var det svårt för något som saknade distade gitarrer att fånga mitt intresse.

Jag letade upp ett youtubeklipp av ett avsnitt från 1998. Jag ber er, kolla på det, det är helt fantastiskt. Förutom att gammal tv nästan alltid är humor så är resultatet i omröstningen riktigt underhållande. Under uppräkningen av resultatet säger programledaren Henrik något som bara är för roligt!

Om

Min profilbild

Stefan

Om du läser min blogg så är chansen rätt stor att du redan känner mig. Uppdateras sporadiskt, ofta intensivt en kort period följt av en längre tids overksamhet.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela