Sveriges sista blogg

Av mig, om mig, för mig... eller låter det för självupptaget?

It Will Never Leave!

Publicerad 2012-07-26 17:01:20 i Allmänt

Jag har tittat en del på Nostalgia Critic på sistone och har därför utforskat en del nostlagiska minnen kring serieintron. Vem får inte ett fånigt litet leende på läpparna när man hör signaturmelodin till ens favoritbarnprogram? 
Jag vet att vi är väldigt många som har växt upp med Disneydags och är betingade att börja producera enorma mängder nostalgiendorfiner och brista ut i skrålande allsångskörer så fort vi hör stråfer som "Nånting händer", "Här ska det bli äventyr", "Snälla å rara","oh, oh, oh, oh, oh" och i vissa fall till och med enbart ordet "flygplan".
På senare tid har jag hört att det finns en annan version av introlåten till Ducktales.
 
Den jag minns:
 
 
Den andra:
 
 
Jag har tagit upp det här med folk och reaktionerna har ofta varit ganska lika, den jag minns är den som gäller och den nya "Ankliv" är en styggelse som förstör serien och bör försvinna från jordens yta. Jag brukar i de här samtalen försöka förklara att trots att jag föredrar Knattar-versionen så tycker jag att Ankliv är en betydligt bättre översättning av originalet. Ofta brukar folk säga att de faktiskt inte är bekanta med den engelska versionen och faktiskt inte bryr sig om hur bra eller dålig översättningen är. Men oftast brukar ingen lyssna eftersom samtalet redan har gått vidare till introt till Bumbibjörnarna istället.
Hmm... Det jag egentligen ville säga här var att jag nu har läst på wikipedia (det är sånt jag gör, läser om signaturmelodier till tecknade serier från 80-talet på wikipedia) att den "nya" spelades in till första säsongen och den jag minns gjordes till övriga säsonger. Alltså är den nya egentligen den gamla och den gamla är lite mindre gammal än vi trodde.
 
Jag har förresten tänkt skriva mer om sånt här så om det är någon som läser det här och vill bidra så får ni gärna göra det. Vilken är din favoritlåt från gamla barnprogram?
 
Här är den engelska versionen i alla fall så kan ni som vill jämföra göra det.
 

Weather you like it or not

Publicerad 2012-07-18 13:37:39 i Allmänt

Häromdagen befann jag mig på Sandhamn tillsammans med min kompis Tobbe. Vi bestämde oss för att hyra kajak hos Sandhamnsguiderna och paddla ut till Grönskär.
Vi tog en dubbelkajak och satte kurs mot Alskär för att fortsätta till Grönskär. Det blev så att vi paddlade till Stångskär. När vi kom ut på lite öppnare vatten så blåste det lite och vi fick paddla i sjögång. Det har vi inte gjort förut och vi har verkligen missat något. Det var nog den roligaste paddlingsturen jag har gjort.
Vi såg att det började mulna på från fastlandet och att det var på väg ut mot oss. Vi tog oss iland på Stångskär för att byta plats och passade på att illustrera väderskillnaden mellan Sandhamn i väst och Grönskär i öst med en liten video och bilder.
 
 
De här bilderna är tagna på samma plats direkt efter varandra. Den första västerut mot Sandhamn och den andra österut mot Grönskär.
 
 
 
Regnvädret darrade nästan ut helt innan det kom ut till oss och vi fick oss bara ett litet kort duggregn på vägen tillbaka.
Just det, ett helt blogginlägg som bara handlar om vädret. Jag är svensk på semester, om jag inte har helt fel så tror jag det står någonstans i grundlagarna att man måste göra sånt här då.

Om

Min profilbild

Stefan

Om du läser min blogg så är chansen rätt stor att du redan känner mig. Uppdateras sporadiskt, ofta intensivt en kort period följt av en längre tids overksamhet.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela