Sveriges sista blogg

Av mig, om mig, för mig... eller låter det för självupptaget?

SM-Guld är inte fel

Publicerad 2011-04-14 21:35:13 i Allmänt

9 stycken är inte heller fel.
Jag är född och uppvuxen i Nacka och Värmdö med Gävle på pappas sida och Hammarby på mammas. Trots det blev det varken Brynäs eller Bajen för mig. För mig blev det Färjestad. Jag har aldrig varit i Karlstad men av en så enkel anledning som att min förskolelärare Eva var Färjestads-supporter så föll det sig så. Hon lyckades få både mig och Masse att heja på Färjestad i ung ålder och sånt sitter i.

I have been planning this for a total of TWO turns!

Publicerad 2011-04-09 15:42:11 i Allmänt

Ni vet säkert att jag är något av en nörd. Om ni skulle placera in mig på en nördskala från 1 till 10 där 1 är minst och 10 är högst, var skulle ni placera mig?
Alla klara? Bra, då ska jag berätta vad jag har gjort idag. Jag har lyssnat på en podcast-serie som heter Dungeons & Doritos från Nerdy Show. Det är alltså en grupp som spelar Dungeons & Dragons och spelar in det och lägger upp som podcast. Jag lyssnar på avsnitt två av nio just nu. Vilket betyder att jag har lyssnat på dem i runt 6 timmar. Jag har lyssnat på dem i flera timmar och jag njuter.

Varsågoda och upprepa övningen vi började med och se om ni får ett annat resultat.

Jag började lyssna eftersom en av spelarna är den eminente Brian Clevinger. Älskad för sina skapelser 8-bit Theater och Atomic Robo. Brian spelar en Tiefling warlock som heter Jen'Ifer. Tillsammans med dragonborn-kvinnan Jamela, dvärgen Chair och shamanen Vimak ska besegra en drake som bosatt sig i en grotta.
Det är inte en seriös stämning utan mycket larvande pågår. Det är dock otroligt underhållande och de håller sig ofta i sina överdrivna karaktärer, speciellt Jamela.

Vi kan köra en omgång till med skalan efter det här stycket om rollspel, serietidningar och pixelserier...
Mmmm, geekgasm.

I propose dissection, for science!

Publicerad 2011-04-04 21:42:48 i Allmänt

Tuffaste grejen sedan killen som ville fiska upp koppar från sjunkna skepp med en robotlyftkran såg jag igår på kunskapskanalen, det var en TED-föreläsning av en Magnus Larsson. Han vill skapa beboliga grottstrukturer av sanddyner. Hur det ska gå till? Det förklarar han nog bäst själv.



Jag vet förstås inte om det här faktiskt fungerar, men det är en fruktansvärt tuff idé. Om det fungerar är det verkligen fantastiskt. Jag gillar förresten hans härligt torra skämt och ordvitsar också. Speciellt när de inte får någon som helst respons från publiken.


Igår funderade jag över oändlighet och 0. Vad jag förstår så kan man inte dela något på 0. Åtminstone så är det ingen som vet vad svaret blir. Jag funder på om man kan dela något på en oändlighet, 1/∞=x.
Blir svaret då  1>x>0? Ja, fast det är nog inte det jag är ute efter. Jag tänker mig att 1/∞=x ger ett x som är oändligt litet men alltid större än 0.
Om vi utför divisionen 1/(1/2)=2 och 1/-1=-1 ser vi att om vi delar 1 med ett tal x där 1>x>0 så får vi en kvot som är större än 1.
Om vi lägger ihop dessa kan vi gör följande uträkning 1/(1/∞)=∞. Skulle var roligt om någon kunde berätta om jag har förstått det här rätt.
För att göra det hela extra spännande vill jag också lägga till att jag utifrån detta tycker att 1/0>∞.

Regn?

Publicerad 2011-04-03 18:43:51 i Allmänt

Mmmm regnsmatter mot fönstret. Mysigt, något jag saknar under vintern. Och när jag är hemma i Mexico och inte kan njuta det svenska vädret.

Har varit en galen vecka med opponering, ortopedbesök, födelsedag, festande, Sandhamn u.s.w!
Mycket trevligt på O'Connells både torsdag och fredag, tack alla som var med. Jag räknar det som födelsedagsfirande eftersom jag satt med opponeringen på min faktiska födelsedag.

Åkte hem till Sandhamn över helgen. Mamma hade hittat en massa skolböcker från låg- och mellanstadiet som jag fick sortera igenom inför flytten till nya huset. Bland alla skrivböcker fanns flera av mina gamla dagböcker. Det var fascinerande läsning. Dagboken skrev jag varje dag i skolan fram till sjätte klass. Det var inte frivilligt och jag vet att jag inte var särskilt förtjust i det, men jag är ganska glad över att ha dem idag.

När jag gick igenom skrivböckerna hittade jag flera böcker med benämningen välskrivning. Det var böcker för träning av skrivstil och stavning. Då slog det mig att ett stående inslag i undervisningen på Sandhamns skola var diktamen. Därför ställer jag nu en fråga till er, min stora läsarkrets, var det något som förekom i er undervisning också? Fick ni sitta och skriva en berättelse som läraren läste högt?
Vi hade diktamen en gång i veckan på ett stycke som vi skulle träna till genom att skriva av stycket. I mellanstadiet tillkom dessutom att stycket skulle skrivas tre gånger. En gång vanligt, sedan med skrivstil och till sist med vänster hand (höger om man var vänsterhänt). Någon gång övergick man också till engelsk diktamen. Förekom det här i undervisningen på andra skolor?

Bilder? Nej, vet hut bortskämda spolingar!

Om

Min profilbild

Stefan

Om du läser min blogg så är chansen rätt stor att du redan känner mig. Uppdateras sporadiskt, ofta intensivt en kort period följt av en längre tids overksamhet.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela