Sveriges sista blogg

Av mig, om mig, för mig... eller låter det för självupptaget?

Blö för rubriker

Publicerad 2010-11-30 20:24:33 i Allmänt

Idag kom två kvinnor från Jehovas vittnen och knackade på min dörr. Året det tog att läsa Bibeln var helt klart värt det bara för möjligheten att svara; "Ja. Från pärm till pärm".
Nu när jag tänker på det skulle jag helt enkelt kunna ljuga om det... Hm, det hade gått fortare...
I alla fall stod vi i dörren och talades vid i ungefär en halvtimme. Vi diskuterade huruvida bibeln är en tillförlitlig historisk källa och den gamla frågan om varför en allsmäktig gud tillåter lidande i världen. Till slut började jag tröttna på deras tålamodiga, leende nickningar när jag gång på gång sagt att jag inte tror på Gud och inte vill tro på honom heller. När jag fick ett mobilsamtal kände jag att det var ett passande tillfälle att avsluta samtalet på.

Nog kan man tycka att det är lite irriterande att folk kommer och knackar på men jag brukar alltid försöka tänka på det som att de här människorna trots allt försöker rädda min odödliga själ, och på sin fritid dessutom! Sedan brukar jag tillägga att jag tycker att svenska kyrkan har legat lite på latsidan med arbetet för att rädda min förtappade, gudstvivlande själ från skärselden (här helt ignorerande att svenska kyrkan säkert inte har någon skärseld längre och att svenska kyrkan verkar förlåta alla för allt och jag därgenom borde ha en automatisk plats i himmelen). Idag fick jag dock veta att Jehovas vittnen inte tror att människan har en själ. Nu är alla delarna av mitt skämt förstört! Sablar!


Konserten i lördags var fantastisk. Steelwing fick kämpa med en i stort oengagerad publik men jobbade på. Alestorm är roliga men de var som bäst i några få låtar. De hade dock många fans på plats som höjde stämningen rejält. Som man kan vänta sig kom det riktiga draget med huvudattraktionen Sabaton. Jag är mycket nöjd. Hoppa och skrika som en galning till krigstematisk metal och pyroteknik är härligt.

Once blessed by the light

Publicerad 2010-11-27 13:24:00 i Allmänt

Förutom att en förkylning slog till igår kväll så flyter det på bra nu.

Invigning av Södertörns ny lokaler i torsdags, bra talare och trevlig stämning.
Sköna tolkuppgifter både torsdag och fredag.
Körde dubbel frivolt till gropp på trampolinen på träningen i fredags. Var ett tag sen.
Efter träningen åkte vi till Sara och såg filmen hon gjorde om oss (Stockholmstränarna) i våras. Bra jobbat Sara, håll utkik efter kamelerna bara.

Ikväll blir det Sabaton på Arenan. Hoppas på White Death, Back In Control och Birds of War!

Detta fältet måste fyllas i (tydligen)

Publicerad 2010-11-24 20:20:15 i Allmänt

Hua, man känner sig lite schleten. Skulle vara skönt med ett höstlov ungefär nu. Snart är det i alla fall jullov.

Saker jag skulle vilja kunna:
- Cykla enhjuling
- Spela fiol
- Japanska

Imorse blev det förseningar på bussarna in till slussen för första gången den här vintern. Fick åka 20 minuter längre än vanligt innan vi kom fram. Det är ju både mysigt och jobbigt med vinter och sådan här yrsnö. Mörkret kan vara lite jobbigt också. Mörkt när man går upp, mörkt när man kommer hem.

Vi tar oss en titt på hur Skrea Strand såg ut för några veckor sedan när jag var där en ledig dag under praktiken.



Mmmmm...

Här har vi också en bild från praktiken. Jag sitter på Burger Inn och njuter av en fruktansvärt god banan-milkshake, yummie!

Så trött

Publicerad 2010-11-21 12:49:32 i Allmänt

Hemkommen efter nattcup i futsal i Örebro. Det är fascinerade hur trött man blir av att inte sova. Det är som om det finn ett sorts samband mellan de två företeelserna.
Vi var ett lag på 8 personer från södertörns tolkutbildning med lagnamnet Primo Victoria. Vi kämpade tappert men gick tyvärr inte vidare från vårt gruppspel.
Vi hade strandtema och bilder på hur det såg ut lär dyka upp lite här och var inom en snar framtid. Vår maskot Victoria syns på bilden nedan.

We'll rest when we are dead*

Publicerad 2010-11-20 12:22:28 i Allmänt

Först gnäll.
När man åker buss på morgonen, somnar och drömmer att man åker buss. Fantasin går på högvarv!

Ah, fantastisk början på helgen igår!
Efter skolan en liten shoppingtur sen hem till Tobbe för Black Ops med Tobbe och Johan. På detta lägger vi en skön träning (körde tumbling för första gången på ett halvår och det kändes helt okej) följt av mer Black Ops! Hem vid halv tre-tiden och sova och ladda för fotbollen idag!
Laget Primo Victoria från södertörns tolkutbildning åker till Örebro för att regera nattcupen i futsal!

Dagens ord
Fraktura - det maffian skickar istället för betalningspåminelse.



*...or tired

In hoc signo vinces!

Publicerad 2010-11-17 21:46:22 i Allmänt

Känner mig inte alls lika sugen på att skriva blogginlägg nu när jag har kommit tillbaka till vardagen.
Hmm, kanske inte det bästa sättet att inleda ett blogginlägg...

På lördag åker en ny uppsättning av Primo Victoria till Örebro för nattcup i futsal. Dags att börja ladda! I år ska vi ta hem segern!

Har fortfarande problem med datorn, att städa ur den hjälpte inte så det får nog bli service i alla fall.

Jag har fått en del synpunkter på att mina bildtävlingar. Nått gnäll om att vinnarna inte fått några priser. Ja, okej vinnarna har inte fått några priser, jag jobbar på det.

Nu kanske ni förväntar er att bilden ska vara en ny tävling, men där fick ni fikon för det är mer en undran om någon kan berätta vad som står på skylten. Och än mer intressant, kan någon förklara varför den sitter som den gör?

Efter pausen visar Martin hur man bygger ett soffbord av kottar

Publicerad 2010-11-14 21:13:21 i Allmänt

Så var man hemma igen. Det skulle ha varit en mycket trevligare upplevelse om jag inte kommit hem och upptäckt att min dator är sönder. Måste lämna in den på service i veckan.

Har dock äntligen fått spela remaken av Goldeneye på Wii. När jag först hörde talas spelet tänkte jag att det aldrig kunde bli bra. Sedan tänkte jag att jag skulle skaffa det för att faktiskt testa hur ett fps fungerar på Wii. Så täntke jag förut, men under praktiken då jag var helt utan tv-spel i en månad (inte något jag kan minnas att jag gjort förut sen... ja, sen typ -92) så byggde jag upp förväntningar på spelet som jag inte hade från början. De förväntningarna blev inte uppfyllda. Kontrollen är bångstyrig, ibland fastnar man och kan inte vända sig om tillräckligt fort. Ibland siktar man rakt på målen, ibland åt helt fel håll. Jag medger att det finns en inlärningskurva för den här kontrollmetoden så vi får se om jag blir bättre med tiden. Alternativt att man med faktiskt inte fortsätter irritera sig på kontrollens svagheter, men det är väl inte troligt...

Wahooee, vad underhållande det där textstycket var för alla er som inte är totala nördar som jag. Men vänta, det är väl inte meningen att jag ska be om ursäkt för vad jag skriver här? Var det inte meningen att jag skulle skriva för min egen skull, att få utlopp för tankar? Kanske, men det är inte riktigt så jag tänker när jag skriver.

...with gold in our hands

Publicerad 2010-11-12 22:33:23 i Allmänt

Nu har det redan hunnit bli sista kvällen i Falkenberg. Imorgon bär det hem till kära Stockholm, där folk kan uttala kex och beige och inte säger "denna" istället för "den här".

Nåja, det har varit helt okej att vara här i en månad. Se bara på den här bilden här nedan som jag tog i början av praktiken.
Som ni ser slutar regnbågen på Falkenberg tågstation. Men ni ser också att det finns en bestämd avsaknad av gryta full med guld. Mina hypoteser:
- Någon har redan hämtat den
- Rykten om skatten har varit överdrivna
- Jag misstog mig om regnbågen orientering. Regnbågen slutar inte i Falkenberg, den är där den börjar.




Vad skylten betydde? Det visste Carro! Skylten återfinns i de delar av Sverige där civilisation har förbjudits.

Tom

Publicerad 2010-11-09 21:45:27 i Allmänt

Nu kommer nog de sista dagarna att bara rinna iväg...

Falkenberg är staden, var ska man äta då?



Vad finns det att dricka?



Och vad står i skafferiet?



Nå, var inte det lustigt så säg? Fast säg helst inte om det inte var roligt.

23 år ung, eller Vad är grejen med filmer och böcker med två titlar, kunde de verkligen inte bestämma sig?

Publicerad 2010-11-07 14:07:04 i Allmänt

Idag tog jag en lång promenad i solen på förmiddagen. Jag gick genom Falkenberg ner till Skrea Strand. Jag gick längs stranden och njöt av solen och att höra vågorna. Kändes som hemma.
Någonstans längs stranden insåg jag vad jag höll på med. Alltså att jag gick och njöt av en lång promenad på stranden. Jag kunde inte låta bli att skratta och fundera på när jag förvandlades till en kontaktannons och på vad jag gjorde under tiden som fick mig att missa min metamorfos.

Hmm... Förändringar. Att bli vuxen. Jag är inte helt övertygad. Vi gör en för och emot-lista:

Anledningar att vilja vara 11 år gammal igen
- Jag kommer aldrig bli lika exalterad över något spel igen som jag var inför Nintendo 64 och dess spel
- Skolan var enkel
- Riktiga, lediga lov
- Jag skulle kunna tycka lika mycket om den nya Star Wars-trilogin som den gamla

Anledningar att inte vilja vara 11 år gammal igen
- Idag kan jag själv köpa de spel jag vill ha, när jag vill ha dem
- Skolan är självvald
- Sex
- Pensionen är närmare

Ja, knivigt värre som ni ser.
Tja, nu är det väl så att jag inte får välja (om jag får välja så skulle jag uppskatta om någon berättade det) om jag ska vara barn eller inte. Då återstår bara att välja om jag ska vara ett vuxet barn eller en barnslig vuxen, för rent vuxen tänker jag nog inte bli!

Häromdagen åt jag upp den här lilla gynnaren!




Bildfråga:
Här pågår det mycket saker! Vad vill man egentligen förbjuda med skylten?

Någon som är trött på mina rubrik-rubriker än?

Publicerad 2010-11-05 22:09:44 i Allmänt

Jag vet inte om det är för att det är ungefär en månad sen Tove åkte till Australien, att jag under praktiken sett ovanligt mycket på tv-nyheter, att jag är en Skank (som Sara så korrekt gissade om gårdagens bild) eller något annat, men är inte Katarina Sandström fruktansvärt snygg? Och på det spåret är inte Bengt Magnusson också en riktig liten läckerbit?

Tittar på skavlan just nu och John Nettles berättar om när han fick provskjuta hos polisen. Han skulle skjuta på tre olika måltavlor som dök upp i ingen bestämd ordning. Han beskriver de olika målen som barn, oskyldig förbipasserande och en beväpnad, maskerad terrorist. Är det bara jag som här reagerar på att "oskyldiga" och barn hamnar i två separata kategorier? Någon? Och vad är grejen med mig och name-dropping idag?

Igår kväll nördade jag mig riktigt ordenligt. Jag bestämde mig för att skriva ner alla tv-spel jag har spelat. Ja, alltså alla jag kunde komma ihåg. Jag delade upp dem efter konsol, genre och sedan i kronologisk ordning. Efter ungefär 2,5 timme hade jag listat över 230 titlar på 12 konsoler. Och då har jag inte räknat pc-spel, emulerade spel eller remakes (i vissa fall har jag bedömt en remake vara tillräckligt olik originalet för att räknas som ett eget spel). Jag är dessutom säker på att jag har glömt en hel hög med spel.

Det var alltså vad jag kunde komma på bara genom att sätta mig och försöka komma ihåg så mycket som möjligt. Inte konstigt om jag glömmer andra saker när min hjärna håller ett sådant arkiv.

Så här ser listan ut än så länge:

En rubrik, en rubrik, mitt kungarike för en rubrik!

Publicerad 2010-11-04 20:56:37 i Allmänt

Jag (som absolut inte tittade på ett avsnitt av Hannah Montana idag, vad ni än har hört eller läst) satt på tolkcentralen och vi diskuterade laddare till iPod (som jag glömt ta med mig på praktiken) och andra teknikprylar med tolkarna där under lunchen. Vi kom in på appar och kommenterade att jag tycker att det ordet låter ganska fult. Nästan lika illa som dongel. Jag sa då att min motvilja till nya ord kanske tyder på att jag börjar bli vuxen. Svaret blev, "nej, det tyder på att du börjar bli tolk".

Jag vill tacka alla som svarade på kvalfrågan till vem vill bli miljonär som jag hade med i mitt förra inlägg. Tyvärr visar det sig efter vissa efterforskningar att egenpåhittade kvalfrågor inte är giltiga i det faktiska prgrammet, så även ni som svarade korrekt får tyvärr inte heller vara med på tv.

Jag hittade förresten solen, den gömde sig bakom dimman



Bildfråga: Vad menas egentligen med denna, i mina ögon smått ohövliga, skylt (den är placerad vid ett promenadstråk längs Ätran):

Is there no sun in this cursed country?

Publicerad 2010-11-02 19:29:52 i Allmänt

Upptäckte igår morse att min uppfattning om vad som är norr och söder var helt felaktig när jag såg i vilken riktning solen had gått upp. Så går det med ett ständigt molntäcke och dimma som man behöver en snöskyffel för att ta sig igenom.
Nu kanske ni undrar varför i hela fridens namn jag skulle behöva veta vilket håll nord och syd är?
Det är även kvalfrågan till vem vill bli miljonär den här veckan, svarsalternativen är:

a. Så att jag ska vet om det är dalakarlar eller danskar som kommer över krönet med armborst och pikar i högsta hugg!

b. Om någon frågar mig om vägen vill jag briljera med att slänga in lite väderstreck innan jag erkänner att jag inte skulle hitta ut ur en blött papperspåse.

c. För att jag av genom någon mental process kopplar kartor till verkligheten genom att försöka förstå vilket håll som skulle vara uppåt på en karta.

d. 42


Nu inrikes.
Jag har nu lyckats gå till tolkuppdrag med min tolkelev-skylt vänd upp och ner två gånger. Första intryckets mästare tackar för sig.

Om

Min profilbild

Stefan

Om du läser min blogg så är chansen rätt stor att du redan känner mig. Uppdateras sporadiskt, ofta intensivt en kort period följt av en längre tids overksamhet.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela