Sveriges sista blogg

Av mig, om mig, för mig... eller låter det för självupptaget?

That's not what they mean by "does machines"!

Publicerad 2012-08-28 19:04:22 i Allmänt

Som utlovat är det dags för ett till inlägg om gamla serieintron.
Jag har tre stycken intron som jag vill visa er. Det är från tre serier som jag såg när jag var liten och älskade låtarna och introsekvenserna de spelades i. Jag har valt de här tre för att jag än idag tycker att låtarna är helt fantastiska.
 
Först ut är det som i en period utan tvekan var det viktigaste som fanns i livet för mig.
 
 
Teenage Mutant Ninja Turtles.
Bara lyssna på titeln. Vilken total röra till namn. Egentligen är premissen för den här serien inte ett dugg värre en den för de andra serierna i det här inlägget men försök tänka er om någon skulle berätta om en serie som heter ett så genomkorkat namn och dessutom hävda att det var en grym serie. Nu kanske ni inte behöver det om det här faktiskt är första gången ni hör talas om serien men... Och ärligt talat så har jag försökt titta på serien nyligen men jag orkar inte ta mig igenom ett enda avsnitt, det är så sjukt tråkigt så jag vet inte var jag ska ta vägen. Hur som helst så älskar jag låten!
Det är säkert en massa nostalgi som gör att jag gillar den men försök att lyssna på den utan att nynna med!
 
Nästa intro är faktiskt mycket snarlikt på flera sätt.
 
 
Serien handlar också om antropomorfiska djur som slåss mot andra antropomorfiska djur med en blandning av historiska och framtidsteknologiska vapen.
Båda låtarna har en känsla av pudelrocken från 80-talet.
Thundercats var något jag introducerades till på tv 4 på morgnarna. Jag blev blixtförälskad i serien efter att ha sett, och framför allt hört, introt. Hur kan man motstå det? Pampigt syntar, typiska 80-talstrummor och drillande gitarrfills!
Det gör mig alltid lite ledsen verje gång det visar sig att ingen annan verkar ha sett den här serien eller den här låten.
 
Det sista introt jag ska prata om idag är som följer.
 
 
Det här är kanske ännu mer obskyrt än Thundercats. Folk brukar i och för sig veta vad jag pratar om när jag säger Sonic men inte när jag försöker föra den här tecknade serien på tal. Inte helelr verkar någon vara medveten om att det fanns två serier baserade på Sonic när den här gick. Den andra var mycket mer inriktad på humor av slapstickvarianten och hade ett intro som blandade sonic-temat med bergakungens sal (trots attt båda delarna är bra så är det inte så bra som man skulle kunna hoppas). Den här gick inte lika ofta som den andra och gissa om jag hellre ville se den här mer mörka tonen där Sonic ingick i en rebellgrupp mot Dr. Robotniks robotsamhälle. I alla fall så är låten totalt kickass! Jag förstår inte hur någon skulle kunna lyssna på det här och inte bara knyta nävarna och yla med, he's the fastest thing alive, HE'S THE FASTEST THING ALIIIIIIIVE!!!
 

Om

Min profilbild

Stefan

Om du läser min blogg så är chansen rätt stor att du redan känner mig. Uppdateras sporadiskt, ofta intensivt en kort period följt av en längre tids overksamhet.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela